Vernissagen Ögonblick | Nordström Performance AB
Anna Nordström bloggar

Anna Nordström bloggar

Fotograf i Växjö som gillar människor

Vernissagen Ögonblick

Vad ser du hos en främling? Vi skapar oss en uppfattning av en okändperson på ett ögonblick men hur medvetna är vi? Vem är hemlös och vem är elitidrottare? Det är vernissage för min utställning Ögonblick!

Att öppna sin utställning känns alltid spännande och lite nervöst. Tänk om inte en kotte kommer eller tänk om mina bilder inte går hem? Att ta upp ämnet fördomar kan ju bli banalt eller provocerande – vågar min publik bli delaktiga i utställningen som tänkt?  Många frågor hinner snurra innan portarna öppnas.

Klockan slog 17 och det fullkomligt strömmande in människor. Okända, vänner, bekanta och så klart många som var på bild i utställningen kom. Nervositet släppte efter alla omfamningar och blommor. Snittar, rosè och fullt med folk. Jag njöt. Min publik blev även glatt överraskade att de själva skulle vara delaktiga i utställningen. Diskussionerna gick varma och nya små frön planterade. En lyckad utställning och en lyckad vernissage med massor av självreflektion. För mig är detta lycka!

Publikrekord för en vernissage i dessa lokaler – ja, det gör mig också så kart väldigt glad.

Tack alla som vågade ställa sig framför kameran, tack alla som kom (och alla fina presenter/blommor) och tack Kerstin V för alla snittar!

Vill du läsa mer om utställningen Ögonblick, klicka här.

Dela denna artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email

När du besöker denna webbsida så godkänner du även vår integritetspolicy