Växjö Pride visar “Stolta Nära” av mig Anna Nordström | Nordström Performance AB
Växjö Pride visar
Anna Nordström bloggar

Anna Nordström bloggar

Fotograf i Växjö som gillar människor

Växjö Pride visar “Stolta Nära” av mig Anna Nordström

På sista tiden har jag fått vara med om helt fantastiska möten, möten med närstående till HBTQ-personer. Jag har fått ta del av deras tankar och känslor. Många tankar som det inte så ofta pratas om. Som närstående till en HBTQ-person finns det kanske inte riktigt plats, eller de vågar kanske inte ta plats, just för de vill ge utrymme och stötta sina nära på bästa sätt. Men nu har det kommit till tals. Välkommen till Palladium och läs deras stolta berättelser. Utställningen är öppen under hela Prideveckan på Palladium i Växjö, men tisdagen den 7 maj kl 17 är det vernissage. Extra välkomna då!

Växjö Pride visar "Stolta Nära" av fotografen Anna NordströmSå klart man är nervös inför en vernissage. Kommer det landa rätt? Har jag formulerar mig korrekt. Någon aspekt som jag har missat? Ja det är hundra frågor snurrar. Men det viktiga om det känns bra, och det gör det.  Jag tycker det är en fin variation även om man alltid kan önska sig mer. Men tiden den är oftast boven i projekt.

Vill du läsa mer om Växjö Pride så klicka in här.   Jag vill också verkligen tacka Växjö Pride för deras hjälp, framförallt Marcus Emilsson som har varit min dörröppnare och mitt bollplank. För jag som hetrotant hade jag inte fått alla dessa ingångar på så kort tid. Vilket förtroende! Jag har också funderat mycket på ordval. Så som bög. Eller flata. Och homosexuell. När är det passade att säga det ena eller andra? Jag har fortfarande inte blivit riktigt blivit klok men känner att det handlar mer om ton än ordvalet. För finns det hjärta i språket så finns det galet mycket förlåtelse och och förståelse.

Ja just det ja, hedersflaggan för Växjö Pride bäras i år av Stolta Anhöriga och får då gå längst fram i tåget. Häng på! Kom och va stolt!

Dela denna artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email

När du besöker denna webbsida så godkänner du även vår integritetspolicy