Växjö Pride Art Walk – en succé | Nordström Performance AB
_NN_9746-Redigera
Anna Nordström bloggar

Anna Nordström bloggar

Fotograf i Växjö som gillar människor

Växjö Pride Art Walk – en succé

Jag vet inte om man får skryta men det känns som en succé med konst i ute i skogen. Varje gång jag hälsar på Växjö Pride Art Walk träffar jag massor av besökare – pensionärer, barnfamiljer, hundtokiga, skolbarn, ungdomar och den där sportiga medelåldersmannen. Och så klart en och annan kulturtant. Alla är så tacksamma. Så glada. Variation på besökarna är det som gör mig extra glad. Och antalet. Ett lämmeltåg och ändå kan folk hålla avstånd för corona viruset.  En genial lösning i dessa  speciella tider.


Foto: Anna Nordström. Besökare som fotar Markus Emilsson verk Closer.

När man ställer ut konst i ett galleri eller i en konsthall är ut publik väldigt mycket samma.  Förlåt, jag menar inget illa, men så är det! Nu helt plötsligt har vi fått så många nya nyfikna. Här är verkligen beviset på att platsen har betydelse för vilken publik som kommer. Tänk att så många olika tar sig ut i skogen för att del av konstverk som diskuterar identitet och gemenskap ur skiftande HBTQ-perspektiv. Stort och det känns också så fint i mitt hjärta att det är så här. Att det är just i min stad Växjö. Att Pride Växjö inte ställde in utan om, och att gehöret blev så oerhört stort.


Foto: Anna Nordström. Pensionär som njuter av ett konstverk.

Imorgon, söndagen 11 maj, är det sista dagen.  Så passa på att ge dig ut. Starten är vid VAIS-torpet i Fyllerydskogen. För att få den ultimata upplevelsen tar du med hörlurar men ser också till att har en QR-kodsläsare nerladdad i din telefon. Många av verken är nämligen digitaliserade. Sedan är det bara att ge er ut och njuta av både konst och natur. Banan är såklart snitslad med regnbågens flaggor.


Foto: Anna Nordström

Deltagande konstnärer är jag, Anthony Wagner, Hanna Hansdotter och Markus Emilsson. Det är även Markus som kom på den geniala idén att flytta ut och även curerat utställningen i sin helhet.


Foto: Anna Nordström. Publik till Markus Emilsson verk Mirror of many me.

Dela denna artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email

När du besöker denna webbsida så godkänner du även vår integritetspolicy