Vad vill du förmedla? - Nordström Performance AB
Anna Nordström bloggar

Anna Nordström bloggar

Fotograf i Växjö som gillar människor

Vad vill du förmedla?

Går du i tankarna att anlita en fotograf? Vad ska du då tänka på så att du och ditt företag visas från den bästa sidan. Att säga till en fotograf att gör mig snygg är ungefär likställt med att du går till en restaurang och säger, ge mig något ätbart. Och jag tycker faktiskt man ska ha lite högre krav. Därför är alltid min första fråga: ”Vad vill du förmedla?


     
Foto: Anna Nordström, 2014

I första mötet med kunden ställs ett antal frågor; Vem är du och vad gör du? Var ska du visa bilderna och vilket sammanhang? Och så klart vad vill du förmedla? En dialog är igång och jag kommer självklart med mina synpunkter och erfarenheter. Kunden har oftast inte på förhand formulerat sina svar men vet ändå vad han/hon söker. Nu ges också tillfälle att prata om känsla och karaktär eftersom många gånger vill man förstärka ett visst uttryck. Och det är bara genom dialog och samtal som vi kan komma fram till rätt uttryck samt färg och form som passar kundens stil. 

Det gäller att jag som fotograf är lyhörd så att jag och kunden förstår varandra. Det kan t ex var så enkelt att kunden hatar sina tänder och om jag då ber kunden öppna munnen för ett leende så blir det ju inget äkta leende; utan stelt konstgjort och kanske en katastrof istället. Foto: Anna Nordström, 2014. Samma person, Emilia Linderholm jobbar med två olika delar i sin verksamhet, opera och konst.

När kunden och jag har fått varandras förtroende, det är då något magiskt och något nytt kan uppstå. Och så klart så gör jag dig snygg på köpet!

Dela denna artikel

När du besöker denna webbsida så godkänner du även vår integritetspolicy