Sri Lanka – mitt resereportage blev publicerat | Nordström Performance AB
Åka tåg
Anna Nordström bloggar

Anna Nordström bloggar

Fotograf i Växjö som gillar människor

Sri Lanka – mitt resereportage blev publicerat

Tudelade känslor. Olyckligt att mitt Sri Lanka reportage blev publicerat i Smålands Posten precis efter de grymma terrordåden. Å andra sidan är jag jätteglad och faktiskt lite stolt över att jag lyckades både SKRIVA och fotografera till en lång artikel. Känns lite WOW på något vis och jag har fått flera snälla meddelanden från läsare här i Småland. Vilket är så klart peppande! Tack ni som har hört av er. Men det känns så knepigt att jag är glad och stolt medan jag vet om att det är så många som sörjer sina anhöriga. Att ovissheten ligger som en fuktig tung ullmatta över landet. Tänk om det smäller igen? Rädslan och misstänksamheten som driver vem som helst till vansinne. Jag vet att Sri Lanka behöver oss turister för att komma framåt. Det långa och slitiga inbördeskrig,  återuppbyggnaden efter tsunamin, det har tärt. hårt! Och,  precis när de började ta fart på ekonomin, ja då utsätts landet för värsta terrordåden sedan New York. 253 offer är siffran uppe i nu och flera hundra skadade. Det är förskräckligt!

Här kommer som sagt en annan, vackrare bild om den underbara ön. Befolkningen är välkomnande och godhjärtade. Många kan engelska och det är billigt. Dessutom ligger olika aktiviteter inom räckhåll. Det är verkligen ett Asien i miniatyr. Sol, bad, rikt flora och fauna-liv och underbar mat – dessutom är landet väldigt oexploaterat. Det genuina finns där som göra allt så exotiskt spännande. Allt är på riktigt och inte en uppbyggd låtsas värld för oss turister.

Vi träffade en fantastik familj som bjöd hem oss på gul curry. De var lika nyfiken på oss som vi var på dom. Att handla på marknaden var varmt men också en upplevelse och så klart att åka tåg. Trång och roligt. Att hänga ut från tågen är svalkande och göra det lätt att hoppa av. Det finns så mycket att säga och jag hoppas att ni har läst artikeln.

.

Så låt inte terrorn avskräcka dig. Terroristerna vill göra oss rädda. Terrorismen vill splittra, isolera och misstänksamma. Resans effekt är den rakt motsatta och just därför är den en motståndshandling. Så åk gärna till Sri Lanka när allt har lugnat sig!

 

Dela denna artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email

När du besöker denna webbsida så godkänner du även vår integritetspolicy