Söders Blommor gav mig en fotoidé - Nordström Performance AB
foto: Anna Nordström
Anna Nordström bloggar

Anna Nordström bloggar

Fotograf i Växjö som gillar människor

Söders Blommor gav mig en fotoidé

Ibland ser man bara helt oemotståndliga saker och senast var det på Kulturnatten här i Växjö på Söders Blommor. Maria Bolander hade skapat fantastiska huvudbonader av blommor och blad. Hennes skapelser gjorde mig helt hänförd. Vad gör man då? Jo man går fram och frågar massor av konstiga saker om hennes verk. Min nyfikenhet göra mig som besatt mellan varven. Mitt mål var ju så klart att få låna dessa hattar för att fota, men riktigt så där pang på rödbetan kan man inte riktigt vara. Framför allt inte mot någon som man aldrig har träffat. Först måste man ju skapa ett förtroendeband och vi klickade direkt. Vi bokade in tid och dag för upphämtning. Oj vad nöjd jag var, men direkt kommer tvivlet, tänk om jag inte kan göra något kreativt!Foto: Anna Nordström
Blomsterdekorationer: Maria Bolander, Söders Blommor

Väl hemma med ”hattarna” några dagar senare så satte jag igång. Min kollega Lena Gunnarsson kom också över för att beundra verken. Hennes förslag var att vi skulle kränga av hattarna från dockorna och sätta verken på ett riktigt huvud. Intressant, men hur får vi tag i ett huvud?  Dessutom ett väldigt litet huvud!

Tur i oturen att just denna dag var min dotter sjuk. Hon ogillar skarpt att vara med i ”mammas fotoprojekt”, men eftersom Lena frågade snällt så gick det hur bra som helst!!! (Tack Lena – du har lyckats att omvända min dotter!) Så från att ha haft en dotter som hatat allt med foto blev hon helt plötsligt kreatör, modell och väldigt involverad. Hon hämtade klänningar, läppglans och kom med idéer. Som mamma blev jag sååå glad. Något hade hänt, något har vänt. Vilken lycka – min dotters entusiasm tillsamman med Marias blomsterhattar = bästa kombinationen.

Jag gillar bilderna, men för mig är ändå den där känslan – att jag och min dotter samarbetade i ett fotoprojekt- helt fantastiskt. Wow! Kanske ny epok?


Foto: Anna Nordström
Blomsterdekorationer: Maria Bolander, Söders Blommor

 

Dela denna artikel

När du besöker denna webbsida så godkänner du även vår integritetspolicy