Skrivarkurs- jag lär mig något nytt! | Nordström Performance AB
Anna Nordström bloggar

Anna Nordström bloggar

Fotograf i Växjö som gillar människor

Skrivarkurs- jag lär mig något nytt!

Nu är jag i full fart med att lära mig att skriva på Poppius journalistskola i Stockholm. Tänk att julkalendern var som en satsbräda och nu är jag mitt i ett upphopp i skrivutvecklingen. Halva tiden har passerat på kursen! Jag känner att jag blir bättre och bättre, men det finns mycket, alltså jättemycket kvar att lära.

Det jag har kommit fram till är; Det är jäkligt svårt att skriva.  Eller nä, att blaja en massa ord är inte så svårt, men att skriva klart, tydligt och enkelt. Det är en konstart. Som skribent vill jag att läsaren ska förstå samtidigt som omgivningen beskrivas på ett smakfullt sätt. Man vill ge ett stycke verkligenhet så enkelt och intressant som möjligt.


Foto: Anna Nordström  

Det tar på krafterna, och väldigt mycket tid att skriva. Samtidigt är det otroligt befriande när man får till en formulering eller stycke med perfekt flyt. Jag är också väldigt nöjd med mig själv att jag vågade slänga mig ut för stupet – för just att skriva har aldrig varit min grej. I barndom har jag gått hos specialpedagoger för förstå koden. Självförtroendet har varit uselt på just det planet. Jag har t ex alltid hatat att skriva gratulationskort -för tänk om det blir fel- än värre att skriva ett formellt brev. Men nu, just nu har halva tiden på en påbyggnadskurs för journalister passerat. Jag tror ni fattar, jag är så jäkla nöjd! Japp, jag ger mig själv en klapp på axeln! Jag är värd det.

Dela denna artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email

När du besöker denna webbsida så godkänner du även vår integritetspolicy