Svedala Kommun - Nordström Performance AB

Svedala Kommun

svedala kommun

Vi sökte en fotograf som kunde hjälpa oss med att fram de så kallade framtidens bilder. Bilder som just speglar vårt samhälle i Svedala kommun och som vi kan använda i vårt kommunikationsmaterial. Vi sökte modeller i vår egen kommun, modeller som identifierar sig som kvinna, man eller ingendera, var född utomlands eller i Sverige, med eller utan funktionsvariation, ung eller gammal.

Vi fick stor hjälp av Anna med vad vi skulle tänka på inför fotograferingen. Under själva fotograferingen var Anna väldigt kreativ och inspirerade, både för oss och modellerna om hur vi får fram det bästa ur bilderna. Vi valde Anna som fotograf just utifrån hennes bakgrund som sociolog och om hennes tankar om mångfald och att hon ofta ifrågasätter de stereotypa bildberättelserna.

Idag arbetar vi aktivt med att använda bilderna i vårt kommunikationsmaterial, både ut till våra kommuninvånare men även internt på arbetsplatsen. På så sätt är det lättare för mottagaren att ta till sig informationen om du känner igen dig i människorna och miljöerna i bilderna.

Linda Holst, Kommunikatör

När du besöker denna webbsida så godkänner du även vår integritetspolicy