53 blå mustascher | Nordström Performance AB

53 blå mustascher

Tjugofem män får diagnosen varje dag. Det är den vanligaste cancerformen för just män. Vi talar om prostatacancer. Det är en tabusjukom – för visst tänker du också på impotens, urinläckage och döden. Men genom kunskap räddar vi liv.

Under november månad har många män runt om i Sverige haft som tradition att låta sitt ansiktshår växa för att uppmärksamma prostatacancer. Det estetiska resultatet är blandat. Mustaschen blir tjock eller gles, vissa ser ut som tyska porrskådisar och andra som härliga nallebjörnar. Men alla gör det gemensamt och står ut – med kliandet, med mat som fastnar och framför allt med sin utseendeförändring. Genom sin handling tar de ställning för att prostatacancer måste få ta plats i samhället.

Idén till bildserien uppkom av  en plötslig avbokning i fotostudion den siste  och då slog det mig – novembermustascher. En öppen inbjudan via Facebook skickades ut och ett tiotal män dök upp. Detta var något att spinna vidare på. Året efter flyttade därför studion in till Stadsbiblioteket den 30 november. Allmänheten bjöds in och väldigt många tog sig tid att bli fotograferade. Resultatet blev 53 blå mustascher och här visas är ett urval. (och nej – det kom fler än 53 personer men jag tyckte om just den sifferkombinationen!)

När du besöker denna webbsida så godkänner du även vår integritetspolicy