Män, mustasch, movember och prostatacancer – tack för att tog er tid att träffa mig och kameran - Nordström Performance AB
Anna Nordström bloggar

Anna Nordström bloggar

Fotograf i Växjö som gillar människor

Män, mustasch, movember och prostatacancer – tack för att tog er tid att träffa mig och kameran

Många killar har under en hel månad låtit sitt ansiktshår växa och framför allt sina mustascher för att synliggöra prostatacancer. Varje dag är det 25 nya fall, den vanligaste cancerformen för just män. Jag fick äran att fotografera ett 40-tal män som tagit ställning och vill höja statusen på sjukdomen. De lät sitt hår växa i 30 dagar! Och jag fick träffa dom med min kamera.

p4-kronoberg-pa-besok_6372
Radion, P4 Kronoberg kom på besök.

Efter att har gjort en uppskattad utställning om bröstcancer för några år sedan har jag gått runt med dåligt samvete över männen och deras “dolda” cancer. Deras hälsa är ju precis lika viktig som vår. Men hur sjutton kan man göra en fotoutställning kring prostatacancer. Det tog ett tag att komma på hur! Så klart jag ska visa upp männen som tagit ställning genom odla mustasch eller skägg. De kämpar och odlar. De förfäras över allt som växer som gräs eller önskar mer. Mustaschen blir tjocka eller glesa, de ser ut som tyska porrskådisar eller som härliga nallebjörnar. Men de står ut. Med kliandet, med att sambon klagar över att det sticks och därmed uteblivna kramar, med mat som fastnar och snoret som klistrar sig fast. Det gör det för att de tagit ställning för att prostatacancer måste få ta plats i samhället. Det är nämligen en tabusjukdom. Det är svårt att prata om – för visst tänker du också på impotens, urinläckage och döden.

Tack alla modiga män som kom till mig och min kamera på biblioteket innan ni rakade av mustaschen eller skägget. (Vissa tyckte om sin nya look och lät håret växa ännu mer eller hade låtit det växa länge men vill ändå vara med!).

sam_hallam_movember_6314 mustasch_fotograf-anna-nordstrom_6645 fotograf-anna-nordtrom_movember_6299 fotograf-anna-nordstrom fotograf-anna-nordstrom_movember_6462 fotograf-anna-nordstrom_6529

Nu hoppas jag att alla fått sin bilder som tack för att ni kom. Om ni inte hittar den så titta i skräpposten.

Själv vet jag inte exakt hur jag ska lägga upp utställningen eller var den sak visas. Men jag har kommit en bra bit på väg och så klart ska den visas i Växjö. Men följ mig på FB eller här på bloggen, så får ni veta mer! Och så klart var det även kvinnor som vill supporta projektet.

_or_6446_or_6545

Dela denna artikel

När du besöker denna webbsida så godkänner du även vår integritetspolicy