Genom bilder ska jag börja gilla musik? Ett sommarexperiment
Sommarmorgon, 2017
Bild: Anna Nordström
Anna Nordström bloggar

Anna Nordström bloggar

Fotograf i Växjö som gillar människor

Mitt sommarexperiment – genom bild via musik ska jag hitta något jag missat?!!?

Jag gillar inte musik, jag sätter aldrig på en låt. Folk tycker synd om mig. Omgivning påpekar hela tiden att jag missar något fundamentalt. Som vad då? Jag vet ju inte eftersom jag aldrig lyssnar på musik, så i sommar har jag undersökt nya musikkällor via mina bilder!


Sommarmorgon, 2017
Foto: Anna Nordström

Jag har alltså försökt att utforska vad jag missar och letar därför musik – nytt eller gamla godingar för andra, men för mig är nästan allt nytt. Men hur har jag gått till väga? Man kan fråga någon man tror har samma smak och hen rabblar upp sina favoriter, man kan sätta på Spotify eller så sätter man på en skvalande radiokanaler där det spelas musik hela tiden. Men nej så lätt ska det inte vara tycker jag. Man blir oftast då fågelungesmatad – bara istoppad en massa (dynga) som man inte hinner tugga dessutom så vara min fokus på musik en kort stund.  Dessutom är det ju detta min sommarprojekt och då behövs en liten insats ofta! Därför har jag tagit en bild (ny för dagen eller något somrigt från arkivet) och utifrån den letat upp en ny låt (för mig) som jag på något sätt kan koppla till bilden! Som ni kan förstå så har det minst sagt varit många och skiftade låtar som jag har lyssnat på…

Och nu önskar jag din hjälp! Jag har en bild som jag gärna vill lägga upp – badstegen i gryningen – men hittar ingen bra låt till… så snälla hjälp mig – ge mig förslag på titlar så ska jag fortsätta att lyssna in mig på lite ny musik. Kanske jag hittar en favorit (eller en okej låt i alla fall) så att jag får tillfälle att använda min sommarbild. Bilden är tagen en gryning efter att min dotter väckte mig av köld en tältnatt. Brrr! Ni som känner mig vet att jag varken är en tältkvinna eller tycker att morgonstund är guld mun, men jag gick upp och ut med kameran! Fantastiskt!

Vill du se sommarens resultat på Instagram – tryck på ikonen till vänster eller sök efter @fotografannan som är mitt namn där. (Du få så klart gärna följa mig också!)

Lägg gärna kommentar här eller på FB! Tack på förhand.

Dela denna artikel

När du besöker denna webbsida så godkänner du även vår integritetspolicy