Min sommarspaning – sommaren är en fantasi | Nordström Performance AB
_OR_9978-SV2Redigera kopia
Anna Nordström bloggar

Anna Nordström bloggar

Fotograf i Växjö som gillar människor

Min sommarspaning – sommaren är en fantasi

(Här kommer min text för alla er som är nyfikna på hur jag upplever sommaren! Hoppas några av er känner igen sig 🙂 Fortsatt Glad sommar!)

Visst älskar vi sommaren? Eller vänta lite, vi älskar föreställningen om sommaren. Fantasin om hur underbart det ska bli med ledighet. Med sol. Värme. Tid tillsammans.
Det slutar dock oftast med att det där tropikvarma vädret inte kom – ikväll heller. Men de ovädersmoln som skymmer solen är inte det enda som tornar upp sig under sommaren.

Våra älskade väluppfostrade barn, ja de är inte alltid så väluppfostrade förutom när de blir mutade med glass. Allt beror förstås på ålder, för de äldre smygröker i lekstugan eller drar på fest som aldrig slutar. En stor strut med strössel fungerar inte längre som lockbete. Som förälder ligger man istället sömnlös och hoppas att de inte gör samma misstag som en själv. Och som i reklamen, ställer man sig frågan om man kanske borde mutat med mera surf, så de höll sig på sin kammare och pillade på sina elektroniska apparater som man i vanliga fall avskyr.

Kapitlet maten. För det äts hela tiden. De känns i alla fall så, för du själv kan ju leva hur länge som helst på kaffe och en banan. Men de där små människorna ska stoppa något i magen var tredje timma – frukost, mellis, lunch, mellis och middag. Gärna nyttigt. Eller fantasifullt. Dessutom ska det plockas fram, lagas och diskas. Vi får inte glömma all handling. Och när man har gäster, då ska man till och med tänka på att det ska se snitsigt ut, något nytt. Något enastående. Att ligga i den där hängmattan och njuta av en bok från början till slut finns inte på agendan. Istället ska det helt enkelt stås i köket och skapas underverk. Hela jävla tiden!

Över till den där blomstrande kärleksrelationen. På sommaren ska ju allt vara frid och fröjd, med massor med kärlek. Helst frekvent och bra sex också. Kruxet är bara att vi inte riktigt är vana att ses tjugofyra/sju i flera veckors tid. Kanske är man dessutom i ett tält med allt vad det innebär för ens privata sfär. Eller i pittoresk stuga med svärmor. Eller varför inte i idyllisk by vid medelhavet där A/C:n har gått sönder. Viljorna om vad man ska sysselsätta sig med på dagtid så väl som nattetid ligger inte alltid på samma frekvens. Det blir slitningar. Dessutom går barnen aldrig och lägger sig eftersom de har blivit stora. Semester är precis som en transistorradio, man får lätt störningar men om man rattar framåt och bakåt så kan det fungera mellan varven. Om man har tur.

Det märkliga är att vi utåt sett har en tendens att bara visa upp den perfekta ytan, gärna i de sociala medierna. Annars är vi livrädda att anses misslyckade. Inbillar oss att vi inte duger, som partner eller förälder. Som människa. Att faktiskt våga erkänna att sommaren ibland suger är kanske nödvändigt för att få lite lugn och ro. Verkligheten är opolerad – en blandning av sött och surt, men det är inte farlig – det är livet!
#sommarrealism

Dela denna artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email

När du besöker denna webbsida så godkänner du även vår integritetspolicy