Kulturnatten i Växjö – hoppas du kommer och tittar! | Nordström Performance AB
affisch7D6CC445-D025-49F9-8A87-DCB192899BE6
Anna Nordström bloggar

Anna Nordström bloggar

Fotograf i Växjö som gillar människor

Kulturnatten i Växjö – hoppas du kommer och tittar!

Vi har skruvat, målat, mätt och sytt…. och nu pirrar det rejält! Nu är det inte länge kvar tills vi slår upp portarna och bjuder in till vernissage på Konsthallen här i Växjö. Jag tillsamman med floristen Maria Bolander fick en fina ära att skapa Växjö Kulturnatts affisch 2018 och med det innebär det även en utställning på Konsthallen. Temat för Kulturnatten är tid.


Mamma man ser din bild överallt, säger mina barn! Hela Växjö har klätts av min och Maria Bolanders bild som vi döpt till Samtid.

I konsthallen hittar du blommor och bilder i en härlig kombination. Tycker vi i alla fall. 🙂 Vi hoppas att du som betraktare ska få njuta av det vackra men också att du får med dig ett litet tankefrö – om livet, ondskans makter och hur är vi framställer oss i de sociala medierna. Vi har liksom en förmåga att bara visa upp det vackra, den vackra ytan….

Om du vill se fler saker av mig under kulturnatten 2018, ta då en sväng förbi Smålands muséum. Där hänger en utställning av Växjö Konstrundan med Konst i kvadrat. Dessutom visas ett bildspel inne på Konserthuset med temat kärlek, kanske du såg det förra året, men i år blir det en repris för att det blev så uppskattat. Leta upp sal Skattkammaren i konserthuset – bildspelet sker kl. 14.

 

Annars är mina heta tips för under kulturnatten, om du gillar foto alltså, att ta en sväng förbi Biblioteket, 2:a våningen. Där hänger en utställning av Växjöfotoklubb. Dessutom finns det trevliga föreläsningar som berör foto i olika form. Det sker kl. 16 om ”Timelapes” samt en föreläsning kl. 18 ”Hur man skapar en fotobok”. Detta sker i skattkammaren på Konserthuset.

Varför inte ta en öl på Capters house, Klostergatan 7 för att njuta av Alexander Halls foton från olika delar av välden. Öppet mellan kl. 14-01. Domkyrkan har också en fotoutställning av Jonas Hammarström öppet mellan kl. 14-22.


Från förra årets bildspel, Kärlek, som går i repris under dagen.

Och kanske en av de mest spännande utställningarna öppnas i Kulturparken Smålandsmuseum – där de visar den berömda bilden damen med handväskan i huvudet på nazisten av Hans Runeson, men det fina är att nu visas det upp vad som hände timme för timme under nazistdemonstrationen i Växjö, den 13 april 1985 av alla fyra fotografer som bevakade staden med sina kameror. Allt från stora bilder till små negativ kommer att visas upp. Ett tidsdokument! Vernissage kl. 16, men har öppet till 23.00. Kommer att visas en lång tid framåt, men idag är det gratis!

Och det bästa av allt, i alla fall om man gillar Stockholmsfotografen Johan Bergman. I am you visas på Galleri Plan B. Johan Bergman ställer ut sjukt fina porträtt tillsammans med skulpturer av Johannes Nielsen. Öppet från 11-23 och vid 17-tiden en formell öppning. Bra att veta att de har öppet flera helger framåt också…

Men som sagt, ni tittar väl in idag, den 27 januari, någon gång mellan kl. 12 till 23.59 på Konsthallen. Jag skulle bli extra glad om ni kom till vernissagen är kl. 18.30. Det fiffiga är att själva öppningen av Kulturnatten sker kl. 18.00 vid Konserthuset med ett litet tal samt en eldshow så ni hinner perfekt till vårt event 18.30 som är granne… Välkomna!

Mer info hittar du här! Och det finns även en app för kultunattens alla aktiviteter.

 

Dela denna artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email

När du besöker denna webbsida så godkänner du även vår integritetspolicy