Julkalender # 7 Hemmagjord reflektor - Nordström Performance AB
Anna Nordström bloggar

Anna Nordström bloggar

Fotograf i Växjö som gillar människor

Julkalender # 7 Hemmagjord reflektor

När man fotar, framför allt ansikten, är det oftast bra att använda sig av en reflektor riktad mot ansiktet. Ljuset reflekteras in, alltså studsar från ljuskällan på reflektorn och sedan vidare på det du vill bli ljusa upp. På så sätt kan du styra ljus utan att för den skull använda blixt! Oftast så blir ögonhålor och partier under hakan bra belyst av denna teknik. Hela ansiktet poppar liksom upp.


Foto: Anna Nordström Hur du gör din egna reflektor av silvertejp och kartong

Istället för att lägga massor av riksdaler på att köpa en att man göra sin egen. Allt du behöver är silvertejp och kartongbit. Du fyller ena sidan med tejpen och om du vill kan du göra ett handtag på andra sidan så det är lätt att hålla samt vinkla. Klart! Hur enkelt som helst. Nu är det bara att lära sig att rikta in ljuset från ljuskällan. Inte helt lätt, men tänk på att prova både rakt fram ifrån eller lite under ifrån. Om du inte har någon som kan hålla kan du kanske luta den mot något.

Dessa hemgjorda är dock inte alltid så praktiska att fälla ihop men å andra sidan så kan man göra stora eller små för ingen kostnad alls. Det är bara att testa. Lycka till!

Dela denna artikel

När du besöker denna webbsida så godkänner du även vår integritetspolicy