Julkalender # 18 Hjälp oss med julklappar till 15 asylsökande barn i Växjö - Nordström Performance AB
Anna Nordström bloggar

Anna Nordström bloggar

Fotograf i Växjö som gillar människor

Julkalender # 18 Hjälp oss med julklappar till 15 asylsökande barn i Växjö

Bakom dagens lucka skrivs det inget om foto eller om kamerateknink, istället önskar jag en liten klapp till barn som inte har något.
Det finns ett asylboende här i Växjö som lite grann har glömts bort. Där bor det 15 barn och ungefär lika många vuxna. För att göra deras första jul lite trevligare så har jag och min kompis Susan Lindros bestämt att vi ska tomta där på julafton. Men vi skulle behöva din hjälp att fylla tomtesäcken med klappar.  Barnen är i följande åldrar/kön:

Flicka 7 år

Flicka (1) 5 år

3 månader (vet ej om det är pojke eller flicka)

Pojke 5 år

Flicka 9 år

Flicka 10 månader

Pojke 10 månader

Pojke 15 månader

Pojke 8 år

Pojke 2 år

Flicka (2) 5 år

Pojke 1 år

Flicka 2 år

Pojke 16 år

Pojke14 år

Om du vill hjälpa till, skriv vem du har tänkt/kommer att köpa till i kommentarsfältet, eller på FB, så bockar jag av personen. Skriv en lapp med ålder/kön på klappen, så skriver jag dit det riktiga namnet (vi håller det anonymt av säkerhetsskäl). Klapparna kan ni lämna hos mig i Sandsbro/Växjö eller hos Susan. Om du hellre vill köpa choklad, julmust, frukt eller nötter går det också bra. Vi tänkte duka upp ett litet gotte-bord för alla. 

Familjerna som bor där kom till Sverige med ingenting. De har kämpat sig hit med hjälp av smugglare, de har överlevt galna strapatser, de har oroat sig för livet och för poliser. Ingen av dem förstod nog hur farligt det egentligen var när de började sin resa för att söka asyl i ett annat land. Nu är de evigt tacksamma för att ha fått tak över huvudet, mat på bordet och att de slipper rädslan för att bli upptäckta. En lång väntan har börjat, och deras liv har tagit en underlig paus. Därför tycker vi att det känns bra att få dela lite julglädje med dessa familjer, och de ska så klart få uppleva självaste tomten på julafton! Tack för att du vill hjälpa till att klura ut en julklapp!


Foto: Anna Nordström, 2015

Dela denna artikel

När du besöker denna webbsida så godkänner du även vår integritetspolicy