Julkalender # 12 Tips innan du träffar barnfotografen - Nordström Performance AB
Anna Nordström bloggar

Anna Nordström bloggar

Fotograf i Växjö som gillar människor

Julkalender # 12 Tips innan du träffar barnfotografen

Fem tips innan du träffar barnfotografen:

Det finns småsaker du som mamma eller pappa kan göra för att få extra fina bilder. För vissa är säkert tipsen självklara, men genom åren som barnfotograf så vet jag att föräldrarna uppskattar mina punkter. Tipsen riktar sig framför allt till småbarnsfamiljer med barn mellan 0-4 år

1) Ät inte köttfärssås (eller annan röd/orange mat) kvällen innan eller samma dag som du träffar fotografen. Det finns en stor risk att barnet får orange hudton runt munnen på alla bilder.

2) Om ditt barn har lätt till torrhet, nare och fnas kan man ju alltid lägga in en stöt med insmörjning på kvällarna några dagar före fotograferingen. Då ser huden extra fin ut. Detta gäller så klart mest på vintern.

3) Ta inte på kläderna på barnet förrän precis före fotograferingen. Åksjuka, dregel och vanliga fläckar händer lätt. Ta även en snabb titt i näsborrarna. Ta bort eventuella kråkor.

   

4) Undvik kläder med märken, gubbar eller annat motiv som stjäl uppmärksamhet från bilden. Betraktarens öga dras till de mörkaste och ljusaste partierna vare sig man vill eller inte. Låt därför barnets pupill och öga, som både har vitt och svart i sig, få vara det som du tittar först på i bilden.

5) Mutor är jättebra att ta med, men tänk på att de inte ska kladda eller att det tar för lång tid att äta upp. Gör i stället småportioner. Små barn vill väldigt gärna äta upp och se att asken/påsen är tom och det kan ju ta tid om du har en hel påse med russin eller majskrokar.

Lycka till!

 

Dela denna artikel

När du besöker denna webbsida så godkänner du även vår integritetspolicy