Förbereda sig i Coronatider och inför en eventuell karantän | Nordström Performance AB
solros IMG_3525
Anna Nordström bloggar

Anna Nordström bloggar

Fotograf i Växjö som gillar människor

Förbereda sig i Coronatider och inför en eventuell karantän

I oroliga Corona-tider vet vi medborgare inte vad som kommer att hända här näst. Inte ens regeringen, socialstyrelsen eller folkhälsomyndigheten vet, allt beror på hur smittspridningen utvecklar sig.  Därför är det bra att ha en plan på vad vi kan göra om vi blir beordrade i karantän eller om barnen inte får gå i skolan.  Nu finns det fortfarande tid att förbereda, handla och få hjälp med tekniken.

Tänk så här, vad skulle behövas fixas till i hemmet och som jag förmodligen ändå skulle ta i tu med under semestern? För om vi rider ut vågen med Corona på ett bra sätt, så har man inte köpt något material i onödan. Kanske har ni planerat att måla om barnens rum, bygga om fyrfacks-kärlets uppställningsplats eller bygga om garderoben. Vid in köp av material är det viktigt att inte bara tänka på själva byggmaterialet för då är det risk att man glömmer maskeringstejp, penslar, skruvar eller någon annan liten del som kan skapa frustration och stoppa projektet.

Alla behöver ju så klart inte alls bygga om, utan kanske bara sortera och ordna upp i olika utrymmen. Då är det kanske nu du ska införskaffa lådor, boxar, hyllor eller likande. Tänk på att det finns mycket bra saker som inte behöver vara nya.

Om du är den där otekniska och inte gillar nya saker att lära på datorer är de hög tid att be om hjälp nu när det fortfarande finns någon som kan visa hur saker och ting fungerar. Som t ex att installera något program i datorn eller en app i telefonen för att kunna prata med många kompisar eller kollegor samtidigt. Jag har precis börjat att lära mig zoom, så igår hade jag eftermiddagskaffe med frilanskollegor runt om i Sverige,  fast då inte in real life så klart. Mycket trevligt möte och gjorde mig dessutom på väldigt bra humör. Kan vara lite pilligt innan man upptäckt alla knappar, men är verkligen hur trevligt som helst när man förstår hur man ska göra. Så börja testa nu medan du kan få hjälp.

Det är också hög tid att bunkra upp med lite pysselmaterial. Man kanske inte bara vill baka även om det är väldigt gott och trevlig. Vad sägs om gips, stöpa ljus, gasbindor eller papier-maché – nu kanske det kommer att finnas tid att pyssla med sådan som tar lite extra tid.  Ett annat tips är att  köpa hem vita canvas tavlor, färg och penslar och ge dig tid att utveckla dina konstnärstalanger. Odlingsjord och fröer kan ju också vara en trevlig aktivitet som dessutom medför något gott framöver. Förgro potatis, tomater och kanske någon fin blomma. Det är nu kanske du får tid prova på att vara hobbybonde. Men som sagt det gäller att ha lite resurser hemma så skriv upp vad du och din familj är sugna på att göra vid en eventuell karantän.  Och du, tänk gärna på den lokala handeln, vi småföretagare har en tuff tid i den rådande pandemin.

Bra att veta:
Zoom meetings – gratis upp till 4 personer i 40 min. Enkelt. Lättare att se alla funktioner vi datorn, men fungerar enkelt via appen också. Och efter 40 min kan man ju starta om man inte vill prenumerera 🙂 Om du är på snapchat, så gör du bara en grupp, som sedan, enligt mina barn ska fungera liknande.

Papier-maché recept
Tidningspapper, servetter eller omslagspapper (inte blankt papper)
 Varmt vatten
Tapetklister eller hemmagjort klister på vatten och potatismjöl
Elvisp eller hushållsmixer
Sil

läs mer och om fler tips här:
http://www.ungafakta.se/pyssel/tips/papiermache/

Tips på hur olika hur olika ett fyrfacksplatser kan se ut: https://www.vasyd.se/-/media/Documents/Informationsmaterial/Broschyrer/Ovriga-avfallsbroschyrer/A4_Skapa_rum_fr_fyrfackskrl_Webb_2018.pdf

 

 

 

 

Dela denna artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on print
Share on email

När du besöker denna webbsida så godkänner du även vår integritetspolicy