Stolta nära - Nordström Performance AB

Stolta nära

Att vara närstående kan innebära att vara familjemedlem. Att vara mamma, pappa, syskon eller kanske faster. Men närstående kan också handla om att vara vän, kollega, chef, träningskompis eller kanske lärare. Vi har viktiga och nära relationer i olika områden i livet, inte bara inom familjen.

Att komma ut, att tillåta sig själv vara hela sitt jag, kan innebära både en chans- och risktagning. En chans att skapa ett rikare vitalare liv för sig själv men också en risk för att närstående reagerar hårt. Det är en chans- och en risktagning som följer HBTQ-personer genom livet, på släktträffen, på arbetsplatsen, på after-worken, i fritidsföreningen. Att ha personer runt omkring sig som tar ställning för en är viktigt. Personer som står kvar, som peppar och som gläds åt ens mod att våga vara hela sitt jag.

”Stolta Nära” handlar om dessa personer och om deras tankar och upplevelse kring att vara stolt och nära. När en garderob rivs, föreställning demonteras och nya identiteter skapas omformas också relationer. För vissa har det varit en resa innan de landade i stolthet, för andra var det ren glädje redan från början. I ”Stolta Nära” får ni möta berättelser med olika perspektiv kring den upplevelsen.

Utställningen byggs hela tiden ut med nya berättelser och visas gärna nya platser.

När du besöker denna webbsida så godkänner du även vår integritetspolicy