Att fota hemma hos Emilia Linderholm - Nordström Performance AB
_30Q0402-Redigera
Anna Nordström bloggar

Anna Nordström bloggar

Fotograf i Växjö som gillar människor

Att fota hemma hos Emilia Linderholm

Som fotograf får man ju en massa roliga uppdrag på olika platser i olika miljöer. Jag personligen tycker alltid det är spännande att komma hem till människor. Man får liksom lära känna en person på ett nytt sätt genom att se möblering, ägodelar och hur noga köket är städat. Dessutom måste man som fotograf fatta kreativa och snabba beslut. Ska vi fota inne eller ute? Vad ska vi ta med i bilden för att berätta mer vem personen är? Var kommer ljuset ifrån?  Den stora frågan är hela tiden vilken känsla ska vi fånga i bilderna! Jag och kameran har precis gästat Emilia Linderholm.


Foto: Anna Nordström, 2017

I veckan var jag hemma hos konstnären Emilia Linderholm för att gestalta delar ur hennes liv. Hon bor på landet med en prunkande trädgård, därför var det självklart att vi skulle fånga lantlivet. När jag kommer till ett nytt ställe vill jag gärna ha en snabb rundvandring, få ställa tusen frågor och sedan inventera rekvisita på plats. Min utgångspunkt är att det ska vara äkta och naturligt – alltså vi använder hennes saker som faktiskt används på platser som hon faktiskt är på! Det där förskönande lull-lullet är liksom inte min stil som fotograf!


Foto: Anna Nordström, 2017

Potatislandet! Landet var helt fanatiskt med sina gröna välskötta rader. Jag så direkt en bild där. Men nu visade det sig att hennes Jonas (maken) är familjens potatisodlare och därför skulle det ju har blivit missvisande om vi tog bilder just där.
-Jag tror att min man blir lite girning på mig och jag skulle ta åt mig äran, det är ju Jonas som gör allt jobb i potatislandet, vilket Emilia vågade klämma ur sig efter en liten stund.


Foto: Anna Nordström, 2017

Som ni förstår blev det aldrig några potatisbilder, men en massa annat fint fångade vi denna soliga förmiddag. (Och nej, det var inga bilder från ateljén. Uppdraget var att visa mer av hennes vardag till ett kommande projekt!)

Vill du läsa mer om Emilia Linderholm klicka här. Hon har dessutom utställning i helgen (26 aug) i Alvesta, Galleri Småland som heter Doft av Paris. Det bjuds på musik, tavlor och goda ostar. Sång av Emilia runt kl 11.30. Titta in om du har vägarna förbi!


Foto: Anna Nordström, 2017

Dela denna artikel

När du besöker denna webbsida så godkänner du även vår integritetspolicy