Julkalender #2 När kunder vågar!

När kunder vågar!
Jag blir alltid lika glad när mina kunder vågar gå ut över det vanliga. Barnbilder behöver t ex inte vara vita och gulliga och man behöver inte se söt ut på ett personlaporträtt. En bild som man lägger på minnet är oftast inte den bilden som bara är gullig, utan den bild som har något mer. Så som galen rekvisita, ett utryck som du inte förvänta dig eller kanske att bilden är tagen i en udda vinkel. Nu till jul hade jag en underbar barnfamilj som satsade på svart bakgrund. Kändes kanske ojuligt i fösta anblick, men blev juligt värre fast men en tvist.

Bilderna blev lite tuffare vilket precis går i linje hur familjen är. Det speglade familjens karaktär och sådan är det också viktigt att känna in som fotograf.  Tack för att ni vågade! (Av hänsyn till familjen som vill överraska sin stora släkt med sitt julkort visar jag inte bilden här, bara en del av rekvisitan!)

För att ge inspiration på lite udda porträtt har jag tagit fram fyra bilder som har satt sig i min hjärna. Vad har du för bilder som etsats sig fast?

 
Foto: Ewa Rundling                 Foto: Irving Penn
 
Foto: Sanna Sjöswärd             Foto: Emil Nyström

 

Nordström Performance, Fotograf i Växjö
Lilla Sandsbrovägen 3 Växjö, Kronoberg 352 49
0738-307074