Pressklipp

Här kan du läsa mer om vad jag har gjort, tänkt och sagt i media.
Just nu jobbar jag med Region Kronoberg och försöker förbättra deras bildbank med mer inkluderade bilder av oss som bor här. Länkens tidsgräns ha gått ut, så tyvärr kan du inte läsa mer.

Under Konstrundan fick jag besök av Magazinet.

Mitt sätt att ha lektioner i Skapade skola har varit uppmärksammat i lokaltidningen. Vill du läsa mer eller få fototips, klicka på bilden.

Kanske lite off-topic men vintern på självaste julafton så tomtade vi på ett akut-asylboende då vi visste att ingen hjälporgansation kunde ta dom under sina vingar. Med hjälp av vänner på FB så skänkte vi tolv stora påsar gotte till varje familj samt 23 julklappar som bodde där. Dessutom fick alla ge tomten en kram! Se SVT nyhetsinslag här här (länken finns inte mer pga av den bara visades i 350 dagar) eller läs om allt på min blogg

Hösten 2015 blev jag inbjuden att prata i en podd-radio om att leva efter sin inre kompass. Vill du lyssna på samtalet? Poddprogrammet ligger här

2015 okt-nov hade jag och en konstnär Emilia Linderholm ett utställning där vi sammansmälte måleri och fotografi i Tales of Nature. Väldigt uppskattad av publiken!

Tv kom och gjorde ett klipp i samband med Konstrundan i Växjö. Lyssna på vårt sammarbete i TV, klicka här

 

I nov 2014 i samband med utställningen Ögonblick, kommunens nya trafikkampanj och deras nya ansikten, kom Smålansposten och gjorde ett kort reprotage i TV. Klicka här.  Barn med skyddad identitet fanns på plats och därför blev det sparsmakat med bilder.

Under oktober 2013 var det full fart med min nya utställning Överlevare; en dokumentär skildring av 10 kvinnokroppar efter mötet med bröstcancer. Många kom för att titta på bilderna och jag har fått mycket uppmärksamhet för att jag har gjort det hemska ämnen så vackert. Nedan hittar ett urval pressklipp.

P4 Göteborg Direkt; Efter tre med Linn Olsson som bjöd in mig till studion den 15 oktober på  Brösthälsodagen. Hör mer här! Jag börjar att prata vid kl 15.30

Göteborgsposten gjorde en en blänkare. Klicka här

Berghs School of Communication lyfter utställningen och skriver; ”Anna lyfter kameran mot ting som sällan visas i samhället” vill du läsa mer, Klicka här

Skribenten Lisa Moraus har också skrivit om utställningen på sin blogg, läs vidare här

P4 Kronoberg; Programmet Förmiddag med Jocke bjöd in mig och en av mina modeller Maria Holmbland för att prata om utställningen och cancer i en hel timme. Klicka här om du vill lyssna. Cirka 2.10 in i programmet hörs våra röster.

2012 har media belyst mitt ”expriment”- en utställning om barn, lek och genus FÖR barn runt om på skolor och förskolor i Växjö kommun. Det är bildserien Upptäcktslekande tillsammans med en dialog som tunerar runt. Jag vill så ett frö om den stereotypa könsuppdelningen redan hos barnen – det är där den stora förändringspotentialen finns!

Nu har både en journalist och fotograf följt med på en vernissage och mötet mellan mig och barnen, genusfotografierna och alla tankar som finns hor barnen; resultatet blev en fin artikel i facktidningen ”Förskolan” som ges ut av Lärarförbundet, nr 2, 2013 (om du har svårt att se vad som står skickar jag gärna en PDF-fil)

I vår lokala tidningen, LokalTidningen Växjö, 7 noveber v. 45 2012 så skrev redaktören Calle Berglund en väldigt levande och fin artikel om mitt projekt, om barnen och mina bilder. Blädra fram till s. 16. Klicka här! 

Här kan du också läsa mer om mitt projekt, publicerades  den 1 nov 2012 i Magasinet

…och ibland berör man någon genom föreläsning och mina bilder och då kan den personen bli inspirerad att skriva ett kåseri. Det hände redaktören Mats Hallberg som skrev ett helt text i sin tidning med inspiration från mig. Titta in På alla plan 3/2012 (- OBS se sid 15) Klicka här

…och när jag vann ABFs nationella fototävling med Jens Assur (prisbelönad fotograf och filmare) som en del av juryn så skrevs det både på nätet och ett stort reportage i  Smålands Posten (SMP) den 28 juli 2012. Tyvärr får jag inte länka till SMP pga upphovsrättsliga själ men jag får gärna skicka artikeln personligt till dig. Hör av dig så får du den via mail.

På ABFs hemsida stod det så klart om tävlingen som jag vann men också lite mer om vem jag var.
Läs här

På den erkända websidan för fotografer, Fotosidan, blev det också uppmärsammat om att jag vann:
Klicka här

Berghs hemsida, min  gamla skola, uppmärksamade så klart att jag hade vunnit den stora fototävlingen och varför jag började att plugga på ”gamla dar”.
Se här

t
Nordström Performance, Fotograf i Växjö
Lilla Sandsbrovägen 3 Växjö, Kronoberg 352 49
0738-307074