Det här är jag!

I nästan 15 år har jag och min kamera flyttat runt om i världen och emellanåt varit bofast i Berlin, Zagreb, Bangkok, Istanbul och Warszawa. Efter tiden på Berghs, Nordic School of Photography i Stockholm 2011, är jag nu tillbaka i min hemstad Växjö med man och två små barn. Äntligen förverkligar jag min dröm att arbeta som professionell fotograf med egen studio. Jag är som allra bäst i mötet med människor, det vågar jag påstå. I mina porträttbilder strävar jag efter det levande och äkta. Eller kalla det gärna autentiskt. Dessutom försöker jag alltid att jobba med mångfald. Det blir så mycket roligare då. Karaktäristiskt för mina bilder är det nära och naturliga och jag kombinerar det gärna med dagsljus, blixt i studion, färg eller svartvitt.

Aktuellt
Just nu kan du se min bildinstallation, ”Den sista måltiden” samt bilder från ett tidigare foto/måleri-projekt ”Tales of Nature” i Smålands Kulturpark. Utställningen är hänger inne på Utvandrarna hus och flera olika fotografer från Växjö-trakten finns representerade. Så ta er en titt förbi och berätta vad ni tyckte. Att göra en installation är spännande så klart jag undrar vad du tyckte?

Växjö Konstrunda 2018 ägde rum under våren. Jag tillsammans med sex andra konstnärer hänger på Hantverkshuset ute i Gårdsby. Temat för mina bilder var ”Street”. Här kan du läsa om min skräckblandade förtjusning över att visa mina bilder.

Under våren har jag även haft flera lektioner inom Skapande Skola, med den populäraste work shopen ”Idé till utställning – den kreativa processen” – där fokus inte bara ligger på skapandeprocessen utan även på kritiskt bildtänkande  Är du lärare eller rektor så hör av dig. Då kan jag berätta mer om upplägget och det kreativa arbetet.

Mina meriter, hittills
2018 Växjö-
”Street” – gatufotografi som en del av Växjö Konstrunda 
2018 Växjö –
”Den sista måltiden” en fotoinstallation och bilder ur ”Tales of Nature” på Smålands Kulturpark (pågår än), en samlingsutställning av Kronobergs Fotografer.
2018 Växjö –
Kulturnatten där foto och blommor fick ställas ut i Konsthallen. Affischen fick vi (jag och Maria Bolander) även äran att kreera, på temat tid.2017 Stockholm –
deltagande i CFF:s årliga samlingsutställning
2017 Växjö – ”53 blå mustascher”, fotoutställning som uppmärksammar prostata cancer, Växjö Stadsbibliotek. Vill du läsa mer2017 Växjö – Konstrundan – en utställning om mördarsniglar i nya miljöer.
2017 Växjö – Vård och Omsorgs Collage gav mig i uppdrag producera en fotoutställning för att rekrytera medarbetare inom Region Kronoberg. Utställningen har ambulerat.
2017 Växjö – Kulturnatten samlingsutställning för Kronobergs Fotografer med temat Kärlek


2016 Växjö – Bildserien ”Red” som handlar om mens som är omgärdat av smussel och skam i de flesta kvinnors vardag. Mens anses äckligt. Visades på Smålandsmuseum.
2015 Sverige –
Boken ”Svenska prylar” ges ut av förlag Historiska Media. Jag är en av fotograferna.


2015 Växjö – ”Tales of Nature” ett foto/måleri-projekt tillsammans med konstnären Emilia Linderholm. 
2015 Landskrona – 
Bildserien Överlevare blev utvald och visades på Open Stage under Landskronafilmfestival.
2015 Virserum – bidrag med möhippa/svensexe-bilder till deras utställning Bröllopsbestyr, ”Hur man inte vill se ut i framtiden”.Vill du läsa mer och se ett smakprov på en bild, klicka här.

2014 Växjö –  Utställningen Ögonkontakt , en trafiksäkerhetskampanjen med Växjö Kommun som sammarbetspartner. Mångfalds- och genusfrågan lyftes och blev mycket uppskattad. 
2014 Växjö – Utställningen Ögonblick ett fotoprojekt om fördomar, och du som publik får spegla dig i andras ögon.
2014 Öhr – Sommargalleriet på Klockaregården visade fyra olika serier som rör naturen under hela sommaren.

2013 Stockholm – Delar av bildserien Överlevare, 10 kvinnorkroppar skildras efter de kämpat mot bröstcancern visades på Fotomässan i Älvsjö.
2013 Alvesta – Överlevare, 10 kvinnokroppar skildras efter att de kämpat mot bröstcancer och visades på Moheda Bio under Konstrundan.
2013 Göteborg  Överlevare, 10 kvinnokroppas skildrars efter de kämpat mot bröstcancer och visades i köpcentrat Nordstan. Radioinslag gjordes kring utställningen.
2013 Växjö – Överlevare, 10 kvinnokroppar skildars efter de kämpat mot bröstcancer och visades i samband med Rosa bandet månaden.
2013 Landskrona – Bildserien Upptäcktslekande blev utvald och visades på Open Stage under Landskronafilmfestival.
2013 Stockholm – Lennart Nilsson (fotograf till Ett barn blir till) valde ut två av mina bilder som rör Forskning och Allergi i vardagen till en utställning på Karolinska Institutet.

2012 Stockholm – 1:a pris i ABFs nationella fototävling med bildserien ”Upptäcktslekande”. Läs mer här. Bilderna fick hänga på Kulturhuset i Stockholm.
2011 Stockholm – Berghs School of Communication, Nordic School of Photography slututställning på galleriet Young Art med temat SMUTS där mitt verk Droppen väckte debatt och fick mycket uppmärksamhet. Titta i katalogen.
2010 Växjö – Växjö Kommun antog flertalet bilder till deras miljökalender.
2010 Växjö – 1:a pris i Växjö Biblioteks fototävling. Bilden ”En fundersam tjej” vann folkets röst.
2005 Istanbul – Utställning på temat Blue för internationella fotografer där två av mina verk valdes ut.

Jag är medlem i SFF– Svenska Fotografernas Förbund, CFF– Centrum för Fotografi

Nordström Performance, Fotograf i Växjö
Lilla Sandsbrovägen 3 Växjö, Kronoberg 352 49
0738-307074