Det här är jag!

I nästan 15 år har jag och min kamera flyttat runt om i världen och emellanåt varit bofast i Berlin, Zagreb, Bangkok, Istanbul och Warszawa. Efter tiden på Berghs, Nordic School of Photography i Stockholm 2011, är jag nu tillbaka i min hemstad Växjö med man och två små barn. Äntligen förverkligar jag min dröm att arbeta som professionell fotograf med egen studio. Jag är som allra bäst i mötet med människor, det vågar jag påstå. I mina porträttbilder strävar jag efter det levande och äkta. Eller kalla det gärna autentiskt. Dessutom försöker jag alltid att jobba med mångfald. Det blir så mycket roligare då. I samma anda jobbar jag med reportagebilder. Karaktäristiskt för mina bilder är det nära och naturliga och jag kombinerar det gärna med dagsljus, blixt i studion, färg eller svartvitt.

Aktuellt
2018 började med dunder och brak med Kulturnatten. Jag tillsammans med floristen Maria Bolander fick äran att skapa affischen för Kulturnatten för 2018, med temat tid. Och vår bilden, som vi döpt till Samtid fick vi se över hela staden. Och vi fick även ställa ut på Konsthallen här i Växjö. 3 700 besökare och med massor av lovord! Så himla roligt. Men det är inte nog med det. Den 24 feb är det en ny utställning på Utvandrarna hur, Smålands Kulturpark här i Växjö. Växjö professionella fotografer har en gemensam utställning fylld med alster som får hänga uppe ända tills i höst. Titta gärna förbi!

53 blå mustascher hade vernissage 1 nov 2017. Ett fotoprojekt för att uppmärksamma prostatacancer. Det är en tabusjukom – för visst tänker du också på impotens, urinläckage och döden. Men genom kunskap räddar vi liv. Utställningen hänger på Växjö bibliotek fram till den 12 nov. Vill du läsa mer

Under våren 2017 har det varit både Kulturnatten och Konstrundan med mina mördarsniglar. Så just nu håller jag på att klura ut nya teman och nya bilder. Jättekul och spännande.

Under våren har jag även haft flera lektioner inom Skapande Skola, med den populäraste work shopen ”Idé till utställning – den kreativa processen” – där fokus inte bara ligger på skapandeprocessen utan även på kritiskt bildtänkande  Är du lärare eller rektor så hör av dig. Då kan jag berätta mer om upplägget och det kreativa arbetet.

Det är viktigt att synliggöra mäns hälsa och lyfta kunskapen om prostatacancer, så under året som gått har jag samlar på mig bildmaterial. Tanken är att det ska bli en fotoutställning till i höst, med vernissage 1 nov.

Just nu är mina bilder aktuella i en ny bok, Svenska Prylar. Finns i bokhandlen eller hör av dig. Hos mig kostar ett exemplar 250 kr/st. Frakt tillkommer.

Ibland bloggar jag också, klicka in där och se om jag har skrivit något nytt. Direkt till min blogg

Mina meriter, hittills
2018 Växjö –
Kulturnatten där foto och blommor fick ställas ut i Konsthallen

2017 Stockholm –
deltagande i CFF:s årliga samlingsutställning
2017 Växjö – 53 blå mustascher, foto utställning som uppmärksammar prostata cancer
2017 Växjö – 
Konstrundan – en utställning om mördarsniglar i nya miljöer. 
2017 Växjö – Kulturnatten damutställning för Kronobergs Fotografer  med temat Kärlek 
2016 Växjö – Bildserien ”Red” som handlar om Men ändå är det omgärdat av smussel och skam i de flesta kvinnors vardag. Mens anses äckligt. som visades på Smålandsmuseum
2015 Sverige –
Boken ”Svenska prylar” ges ut. Jag är en av fotograferna.


2015 Växjö – ”Tales of Nature” ett foto/måleri-projekt tillsammans med konstnären Emilia Linderholm. 
2015 Landskrona – 
Bildserien Överlevare blev utvald och visades på Open Stage under Landskronafilmfestival.
2015 Virserum – bidrag med möhippa/svensexe-bilder till deras utställning Bröllopsbestyr, ”Hur man inte vill se ut i framtiden”.Vill du läsa mer och se ett smakprov på en bild, klicka här.

2014 Växjö –  Utställningen Ögonkontakt , en trafiksäkerhetskampanjen med Växjö Kommun som sammarbetspartner. Mångfalds- och genusfrågan lyftes och blev mycket uppskattad. 
2014 Växjö – Utställningen Ögonblick ett fotoprojekt om fördomar, och du som publik får spegla dig i andras ögon.
2014 Öhr – Sommargalleriet på Klockaregården visade fyra olika serier som rör naturen under hela sommaren.

2013 Stockholm – Delar av bildserien Överlevare, 10 kvinnorkroppar skildras efter de kämpat mot bröstcancern visades på Fotomässan i Älvsjö.
2013 Alvesta – Överlevare, 10 kvinnokroppar skildras efter att de kämpat mot bröstcancer och visades på Moheda Bio under Konstrundan.
2013 Göteborg  Överlevare, 10 kvinnokroppas skildrars efter de kämpat mot bröstcancer och visades i köpcentrat Nordstan. Radioinslag gjordes kring utställningen.
2013 Växjö – Överlevare, 10 kvinnokroppar skildars efter de kämpat mot bröstcancer och visades i samband med Rosa bandet månaden.
2013 Landskrona – Bildserien Upptäcktslekande blev utvald och visades på Open Stage under Landskronafilmfestival.
2013 Stockholm – Lennart Nilsson (fotograf till Ett barn blir till) valde ut två av mina bilder som rör Forskning och Allergi i vardagen till en utställning på Karolinska Institutet.

2012 Stockholm – 1:a pris i ABFs nationella fototävling med bildserien ”Upptäcktslekande”. Läs mer här. Bilderna fick hänga på Kulturhuset i Stockholm.
2011 Stockholm – Berghs School of Communication, Nordic School of Photography slututställning på galleriet Young Art med temat SMUTS där mitt verk Droppen väckte debatt och fick mycket uppmärksamhet. Titta i katalogen.
2010 Växjö – Växjö Kommun antog flertalet bilder till deras miljökalender.
2010 Växjö – 1:a pris i Växjö Biblioteks fototävling. Bilden ”En fundersam tjej” vann folkets röst.
2005 Istanbul – Utställning på temat Blue för internationella fotografer där två av mina verk valdes ut.

Jag är medlem i SFF– Svenska Fotografernas Förbund, CFF– Centrum för Fotografi

Nordström Performance, Fotograf i Växjö
Lilla Sandsbrovägen 3 Växjö, Kronoberg 352 49
0738-307074